Unisys bouwt beveiligingsdiensten uit

Dienstverlener Unisys breidt zijn activiteiten op het gebied van beveiliging uit. Het kondigt een nieuwe aanpak aan voor risico-inschatting en informatiebeveiliging.

De oud-mainframeleverancier wil klanten geen beveiligingshulp bieden voor individuele incidenten, maar juist op maat gemaakte plannen en richtlijnen voor beveiliging. "Klanten dienen beveiliging te behandelen als een fundamenteel onderdeel van hun bedrijfsvoering", zegt Unisys' kersverse beveiligingsdirecteur (cso) Sunil Misra.
"We doen al geruime tijd aan beveiliging, maar leggen er nu meer nadruk op. Dit omvat aanvullende investeringen en de aankondiging van een verbeterde methodologie." Dat laatste draait om het breder trekken van beveiligingskwesties. Unisys zegt uit onderzoek onder zijn klanten te hebben geleerd dat beveiliging vaak ad-hoc wordt aangepakt en dat hogere managers niet direct communiceren met diegenen die de bedrijfsbeveiliging plannen.
Volgens onderzoeksbureau IDC vertegenwoordigt de markt voor informatiebeveiliging tegen 2005 een jaarlijkse omzet van 52 miljard dollar. Andere dienstverleners, waaronder IBM's Global Services-divisie en accounting-bedrijven als Accenture, mikken ook op die markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.