Smiley-uitvinder maakt anti-spam-protocol

De uitvinder van de smiley ( :) ), Scott Fahlman, heeft een protocol ontwikkeld waarmee spammers worden gefactureerd voor het versturen van ongewenste mail (spam).

Deze vondst van Fahlman (http://www-2.cs.cmu.edu/~sef/) is voor het eerst gepubliceerd in nummer 4 van IBM's blad Systems Journal dit jaar (http://www.research.ibm.com/journal/sj/414/forum.pdf). Voor dit toekomstige systeem zijn wel nieuwe mobiele telefoons en nieuwe mailsoftware nodig. Die vereisen dan betaling voor het ontvangen van berichten, met uitzondering van door de gebruiker bepaalde berichten en personen.
Fahlman stelt dat zijn protocol de explosief groeiende hoeveelheid spam (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d48ss2aw.htm) nagenoeg geheel wegneemt. De onderzoeker licht zijn systeem toe op zijn eigen site (http://www-2.cs.cmu.edu/~sef/spam-discussion.htm).
Overigens meldt Fahlman daar ook nog dat onderzoeker Todd Sundsted op 7 december 1999 al een patent heeft verkregen op een soortgelijke oplossing: dat van elektronische postzegels voor e-mailberichten. Dit patent nummer 5.999.967 is te vinden op de website van het Amerikaanse patentenbureau USPTO (http://patft.uspto.gov/netahtml/srchnum.htm). Dit idee leeft al langer in de Internet-markt en geniet toenemende steun (http://www.computable.nl/artikels/binnlan2/n4802fbg.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.