EDS en Worldcom komen regeling overeen

Ict-dienstverlener EDS koopt de afname van eerder toegezegde netwerkdiensten bij het telecombedrijf Worldcom af voor 187 miljoen dollar.

Beide bedrijven sloten in 1999 een tienjarig contract voor het uitbesteden van het beheer van Worldcoms datacentra aan EDS. EDS zou op zijn beurt een belangrijk deel van zijn internationale netwerkverkeer afhandelen via het netwerk van Worldcom. Het door financiële schandalen omgeven en in moeilijkheden verkerende telecombedrijf heeft aangegeven dat EDS minder netwerkdiensten afnam dan bij het contract is toegezegd.
 
EDS is nu met de Amerikaanse faillissementsrechtbank overeengekomen dat het 187 miljoen dollar betaalt voor de beëindiging van het contract. Deze rechtbank bepaalt de komende maanden Worldcoms lot. Het grootste deel van de regeling zal het noodlijdende telecombedrijf in het komende kwartaal ontvangen. Het uitbestedingscontract met Worldcom blijft bestaan al is de omvang daarvan flink minder dan oorspronkelijk overeengekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-18T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.