Veritas koopt bedrijven voor uitbreiding

Veritas heeft twee bedrijven overgenomen om zijn activiteiten uit te breiden voorbij het gebied van opslagbeheer. De twee zijn Precise Software Solutions en Jareva Technologies.

Eerstgenoemde is producent van software voor netwerkbeheer en gaat voor 537 miljoen dollar in contanten en aandelen over in handen van Veritas. Dat vertegenwoordigt een meerwaarde van 37 procent op de aandelenkoers van Precise.
 
De tweede aankoop is maker van software voor het automatisch overhevelen van applicaties naar andere servers. Dit bedrijf kost Veritas 62 miljoen dollar.
 
De leverancier van opslagsoftware begeeft zich hiermee dus op nieuw terrein. Het richt zich nu ook op applicatie- en netwerkbeheer. Analisten menen dan ook dat Veritas de komende tijd meer overnames zal plegen om deze uitbreiding te versterken en versnellen.
 
Veritas-hoofd Gary Bloom zegt dat de overname van Precise zijn bedrijf in staat stelt een complete oplossing (soup-to-nuts) te bieden voor problemen waar klanten in de praktijk tegenaan lopen. Dit omvat hardware- en software-uitval, maar ook tekortkomingen of wisselingen in prestatieniveau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.