IBM en Nokia: akkoord voor bedrijfsmarkt

Nokia en IBM sluiten een akkoord om samen veilige e-business-applicaties voor de bedrijfsmarkt te leveren via gsm's en handpalmcomputers.

IBM Global Services fungeert in het kader van dit akkoord als een systeemintegrator voor Nokia's mobiele VPN-client-software. Nokia hoopt dat zijn netwerkdivisie op deze manier verder voet aan wal kan krijgen op de belangrijke zakelijke markt.
 
De software maakt het mobiele werkers mogelijk om via gsm's die draaien onder het Symbian OS toegang te krijgen tot hun bedrijfsnetwerk. IBM Global Services zal de installatie, het onderhoud en de dienstverlening bij klanten voor zijn rekening nemen.
 
Deze nieuwe overeenkomst is een logisch vervolg op eerdere deals die beide bedrijven de voorbije maanden sloten. In juli sloten ze nog een akkoord om samen software te ontwikkelen voor het verspreiden van digitale inhoud over draadloze netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.