Cognos verwacht volgend jaar forse omzetgroei

Bedrijfsintelligentie-specialist Cognos denkt volgend jaar een omzetgroei van 10 procent te kunnen realiseren. Bij die 'double digit' groei is geen rekening gehouden met de overname van Adaytum die gisteren bekendgemaakt werd.

Canada's grootste softwarebedrijf greep de publicatie van zijn derde kwartaalcijfers aan om een aantal boude uitspraken te doen. "Het is te vroeg om een gedetailleerde vooruitblik voor 2004 te geven", vertelde chief financial officer Tom Manley aan analisten. Maar in de plannen voor volgend jaar staat alvast een omzetgroei van 10 procent ingeschreven.
 
Het bedrijf gebruikte de resultaten over het derde kwartaal om de groeiprognoses voor volgend jaar te staven. Het bedrijf zag zijn omzet met 11 procent stijgen tot 138,1 miljoen dollar. De nettowinst ging er maar liefst 50 procent op vooruit, tot bijna twintig miljoen dollar. Vooral de licentieverkopen van analytische toepassingen gingen er sterk op vooruit, 68 procent. In het derde kwartaal werden meer dan 74 contracten getekend die een hogeren waarde hadden dan tweehonderdduizend dollar.
 
Cognos maakte van de gelegenheid ook gebruik om aan te kondigen dat het Adaytum overneemt. Dat is een Amerikaanse leveranciers van software voor prestatie-management. Deze software moet bedrijfsleiders zicht geven op de zakelijke processen binnen een bedrijf, zodat betere management-strategieën kunnen worden uitgezet.
 
Met een overnameprijs van 160 miljoen dollar is dit de grootste acquisitie uit de geschiedenis van Cognos. Hoe Cognos Adaytum wil integreren in zijn productlijnen is nog niet duidelijk. Volgens Cognos wordt de integratie pas bekendgemaakt als voor de overname alle nodige goedkeuringen verleend zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.