Deutsche Bank besteedt it uit aan IBM

Deutsche Bank besteedt zijn it-activiteiten in Europa uit aan IBM. Het contract heeft een waarde van 2,5 miljard euro en een looptijd van tien jaar.

Alle rekencentra, inclusief negenhonderd werknemers, gaan in het eerste kwartaal van 2003 over naar IBM. Het betreft vestigingen in Duitsland, België, Italië, Luxemburg, Polen, Portugal, Spanje en Zwitserland. Big Blue zal de rekencentra consolideren en een gloednieuw centrum bouwen in de Duitse Rijn-Main-regio.
 
Deustche Bank beschouwt zijn it-beheeractiviteiten niet meer als kernactiviteit. Door uitbesteding denkt de instelling over de komende tien jaar één miljard euro te bezuinigen op de it-kosten. Overigens blijft de software-ontwikkeltak wel bij de bank. Volgens een woordvoerder zit hier veel bancaire kennis die niet uitbesteed mag worden. Deutsche Bank houdt zich bijvoorbeeld onledig met de ontwikkeling vanclearing systemen (Clearstream).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.