Meer weerstand tegen schikking Microsoft

Nadat eerder al een aantal staten hun verzet uitten tegen de schikking tussen de Amerikaanse staat en Microsoft, doen nu ook twee belangenorganisaties een duit in het zakje.

Zowel de Computer and Communications Industry Associaton als de Software and Information Industry Association hebben de rechtbank laten weten dat ze het niet eens zijn met het vonnis dat rechter Colleen Kollar-Kotelly begin november uitsprak. De rechter keurde toen de schikking goed die een jaar eerder afgesproken was tussen het ministerie van Justitie en 's werelds grootste softwareleverancier.
 
De twee belangenorganisaties voeren al lang actie tegen het monopolie van Microsoft. Ze zeggen dat de rechterlijke uitspraak niet in het belang van de consument is.
 
Overigens eisen de staten Massachussetts en West-Virginia via de rechter dat Microsoft de kosten van hun advocaten betaalt. Dat zijn ook de twee staten die beroep aantekenen tegen het vonnis van rechter Colleen Kollar-Kotelly.
 
Microsoft beloofde indertijd de gerechtskosten te zullen betalen aan die staten die hun protest tegen Microsoft lieten varen. Massachussetts presenteerde een rekening van meer dan twee miljoen dollar, West-Virginia houdt het op iets meer dan 200 duizend dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.