Cisco: Jedec moet i/o-flessenhals aanpakken

Standaardengroepen waaronder de Jedec moeten de dreigende i/o-flessenhals onder ogen zien en de bestaande verschillende technologieën die dat willen aanpakken, behandelen. Dit zegt Cisco.

Algemeen directeur Andy Bechtolsheim van Cisco's divisie voor gigabit-systemen stelt dat de Jedec (Joint Electron Device Engineering Council) een standaard-interface moet definiëren voor dataverkeer op een snelheid van 1 gigabit per seconde of hoger. Bovendien moet die interface signalen afgeven (voor het dataverkeer) van 1 volt of minder.
 
De Cisco-topman neemt hiermee een voorschot op de komst van weer een nieuwe technologie voor dataverkeer; Hypertransport van chipproducent AMD. Die snelle technologie is bedoeld voor het inwendige van computersystemen, maar verbindt ook netwerkkaarten en -infrastructuren.
 
Cisco zal Hypertransport in sommige van zijn producten ondersteunen, maar het laat de concurrerende technologiën RapidIO, PCI-Express en PCI-X niet links liggen. Dat kan de telecomgigant zich niet veroorloven; het neemt dan het risico op het verkeerde paard te wedden én loopt in de tussentijd een deelmarkt - en dus omzet - mis.
 
"We zijn tevreden dat AMD Hypertransport in licentie verkoopt aan derden, maar we hadden liever niet drie verschillende technologiën voor hetzelfde probleem (de aanstaande i/o-kloof - red.) gezien", zei Bertelsheim in zijn toespraak op de Chip2chip-conferentie die deze week plaatsvindt in San José (Californië).
 
"De echte uitdaging komt bij de volgende generatie van deze technologiën. De kwestie waar het om draait is hoe laag we kunnen gaan met het voltage en hoe snel we de data kunnen vervoeren. De Jedec moet nu maar eens aan de slag gaan met een 1 volt-standaard voor gigabit-snelheden. Op dit moment doet namelijk elke leverancier zijn eigen ding."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.