Radioveteraan als president onlinediensten

AOL Time Warner wil Jimmy de Castro benoemen als president van vlaggenschip America Online. De Castro heeft geen ervaring in die branche.

De beoogde opvolger van Jonathan Sacks heeft echter wel een schat aan ervaring in de radiowereld. Daarin is hij minstens twintig jaar actief geweest. Hij is er opgeklommen van 'general manager' bij een lokaal radiostation in Chicago tot vice-president van Amfm Inc. De Castro vertrok daar in 2000, toen het station werd overgenomen door Clear Channel Communication.
 
Indien De Castro inderdaad de baas wordt bij America Online, betekent dat een enorme verandering bij de online-dienstverlener, die tot nog toe steeds is geleid door een groep internet-'veteranen'. Een benoeming van De Castro zou echter wel geheel in lijn zijn met eerdere benoemingen die het bedrijf heeft gedaan sinds het vorig jaar ontstond uit de fusie tussen AOL en Time Warner. Zo werd vorig jaar BMG-man Kevin Conroy binnengehaald als de man die het muziekkanaal van de onderneming nieuw leven moest inblazen en moest Robert Friedman van New Line Cinema een frisse wind laten waaien door de advertentie-afdeling.
 
AOL Time Warner wil nu kennelijk een kapitein op zijn vlaggenschip die ervaring heeft met het leggen van contacten met consumenten via een massamedium. Officieel heeft het bedrijf niets bekendgemaakt over de inhoud van de gesprekken met De Castro, maar welingelichte kringen gaan ervan uit dat de benoeming op een haar na gevild is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.