Liberty mag kabelnet van DT niet overnemen

HAARLEM- De Duitse antitrust-autoriteiten steken voorlopig een stokje voor de overname van de kabelactiviteiten van Deutsche Telekom door het Amerikaanse Liberty media.

Door de beslissing is de inlijving van zes regionele Duitse kabeltv-stations door Liberty voorlopig van de baan. De Duitse mededingingsautoriteiten zouden pas akkoord willen gaan met de deal als Liberty bereid is flink wat geld te steken in het moderniseren van de diverse netwerken.
 
De eventuele overname door Liberty van de kabelnetwerken van Deutsche Telekom is een langslepende zaak geworden. Begin vorig jaar werd bekend dat Liberty Media voor een bedrag van rond de 5,5 miljard euro de zes Duitse kabeltelevisie-stations wilde overnemen.
 
De overname zou Liberty een sterke positie opleveren in de Duitse en daarmee de Europese breedbandmarkt. Daarbij kunnen allerlei services op het gebied van voice, data en video via de kabelnetten worden ontwikkeld. Sinds februari 2001 hebben Liberty en Deutsche Telekom overleg gevoerd over de details van de deal.
 
Maar door de angst voor een te nadrukkelijke positie van Liberty op de Duitse kabelmarkt, bleef het uiteindelijke doorgaan van de overname hangen op de beslissing van de Duitse mededingingsautoriteiten. Die hebben dus nu besloten dat Liberty meer moet investeren, wil het voor de acquisitie in aanmerking komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.