Sun bundelt XML-api's voor Java-platform

Sun Microsystems heeft een serie api's gebundeld die zijn ontwikkeld voor het ontwikkelen van webdiensten voor het Java-platform.

Het langverwachte 'Web Services Developers Pack' zit nog niet in de recent gepubliceerde versie 1.3 van Java 2 Enterprise Edition (J2EE), maar volgens Sun wordt het wel opgenomen in J2EE 1.4, die later dit jaar wordt verwacht. Het pakket api's (application program interfaces) is ontworpen om het werk van de ontwikkelaars makkelijker te maken. Die hoeven nu immers niet meer alle benodigde api's apart te downloaden, iets wat altijd een serieus punt van kritiek op Java is geweest.
 
Het pakket bevat versie 1.2 van de Java-api voor XML-parsing en Java-api's voor op XML gebaseerde diensten als 'remote procedure calls', messaging en registry's. Verder wordt de Java Server Page meegeleverd; dat is een api voor een standaard tag-bibliotheek. En ten slotte bevat het pakket nog een 'secure sockets extension' en uiteraard de nodige gebruiksaanwijzingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.