Obligatiehouders eisen geld van Getronics

Getronics staat onder druk van vijf obligatiehouders. Die eisen geld van de verlieslijdende dienstverlener. Dit lieten de vijf vrijdagavond weten.

Aanleiding voor deze geldeis is een mogelijk ongunstige ruil van de huidige obligaties in geld of nieuwe aandelen. De betreffende obligaties verlopen pas in april 2004, tenzij bepaalde omstandigheden wijzigen waardoor nieuwe regels in werking treden. Volgens de vijf eisers omvat dit ook de mogelijke ruil in geld of nieuwe aandelen.
Getronics heeft verder zijn Amerikaanse dochter Getronics Government Solutions van de hand gedaan. Daarnaast heeft van een groep van vier banken (ING; ABN Amro, Barclays en Lloyds TBS) nieuw krediet verkregen dat 200 miljoen euro bedraagt. Dit bedrag is aanmerkelijk kleiner dan de vorige lening (295 miljoen dollar), maar het nieuwe krediet heeft een verlengde looptijd tot eind 2004 (vergeleken met april 2004) en bovendien een hogere rentevergoeding.
Getronics verstrekt vooralsnog geen commentaar op de eis van de obligatiehouders. Het bedrijf liet vorige week maandag weten al in het eerste kwartaal van komend jaar zijn schulden verder te willen terugdringen. Dit jaar wordt naar schatting afgesloten met een nettoschuld van ruim 400 miljoen euro.
Voor het vervroegd opeisen van uitkering van de obligaties is overigens 20 procent steun van de obligatiehouders nodig. De vijf eisers vertegenwoordigen 11 procent van de obligatielening. Deze groep gaat dan ook komende maand rond de tafel zitten met andere obligatiehouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.