Lucent krijgt nieuwe topvrouw

Patricia Russo heeft het roer overgenomen van veteraan Henry Schacht bij Lucent, de Amerikaanse producent van telecomapparatuur. Zij moet het concern er weer bovenop helpen, dat nog steeds met moeilijke marktomstandigheden kampt. Lucent Nederland is blij met de oudgediende.

Voordat Russo april 2001 de post van president en chief operating officer aannam bij Eastman Kodak, werkte zij al twintig jaar bij het bedrijf. De vertrekkende ceo, die aanblijft als bestuursvoorzitter Henri Schacht is blij met haar komst. "Patricia begrijpt en omarmt de herstructering van Lucent en kan deze naadloos van me overnemen." Analisten plaatsen juist vraagtekens bij de persoon van Russo, omdat ze te dicht op de bedrijfscultuur zou zitten, die het concern uiteindelijk in diepe problemen heeft gebracht. In korte tijd heeft Lucent er 16 miljard dollar doorgejaagd en zijn tienduizenden mensen ontslagen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 11 januari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-10T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.