Sun snijdt ook in Nederland

Sun Microsystems voert in Nederland bijna honderd ontslagen door als onderdeel van de wereldwijde ontslagronde van 9 procent.

In het distributiecentrum te Montfoort vallen ongeveer dertig ontslagen, terwijl er in het kantoor te Amersfoort negenenzestig banen verdwijnen.
 
Deze aantallen zijn afkomstig van FNV Bondgenoten. Sun-woordvoerder Guus Vossenaar bevestigt de getallen niet, maar erkent dat dit in lijn zou zijn met de 9 procent die begin oktober is afgekondigd door het Amerikaanse hoofdkantoor. Eind september vielen er al enkele ontslagen in de VS. In totaal schrapt Sun ruim vierduizend banen.
 
Het tijdsgat tussen de aankondiging en de maatregelen in Nederland verklaart Vossenaar vanuit de verschillen in wetgeving. "In de Verenigde Staten zijn de ontslagen vrij snel uitgevoerd, maar in Nederland kan dat niet zomaar." Hij verwacht niet dat er nog meer ontslagen zullen vallen, maar zegt dat dat afhangt van het economische herstel.
 
"We denken dat de markt in 2002 wel weer wat aantrekt. Bovendien geloven wij in investeren." Dat is volgens hem dan ook mede de oorzaak voor het feit dat Sun - vergeleken met andere it-bedrijven - relatief laat naar het middel van personeelsinkrimping greep.
 
Vossenaar zegt dat de ontslagen ook in Nederland over de hele linie vallen en dat er dus geen specifieke afdelingen worden uitgekleed. Naast de reductie in het distributiecentrum te Montfoort worden enkele Europese activiteiten die vanuit Nederland worden gevoerd, op een lager pitje gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-10T00:00:00.000Z Japser Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.