Internetsubsidie voor gemeenten is 'schamel'

Minister Van Boxtel roept dat gemeenten van alles met internet moeten doen, maar wát precies, en wat daarvan verplicht is, is onduidelijk.

"Je ziet door de bomen het bos niet meer." Intussen zet Den Haag 'een forse rem op de ontwikkeling van interactieve dienstverlening door maar niet af te komen met de elektronische handtekening'. Ook zijn de subsidies voor gemeenten 'schamel'.
 
Helmer Koetje maakte zich naar alle waarschijnlijkheid tot tolk van lokale bestuurders, toen hij tijdens een bijeenkomst van Het Expertise Centrum (HEC) verhaalde van zijn ervaringen met de e-gemeente. Als burgemeester aantredend in Vriezenveen informeerde hij naar de gemeentelijke website. "We hebben gebruik gemaakt van BZK's subsidieregeling en hebben een pakket van Pink Roccade, dus het is zo klaar. En het heeft maar 25.000 gulden gekost", kreeg Koetje te horen. Op de nieuwjaarsbijeenkomst van zijn gemeente zou de site de lucht ingaan.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 11 januari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-10T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.