Europese servermarkt levert 21 procent in

De servermarkt in West-Europa is over het derde kwartaal van 2001 verder ingezakt. De totale omzet daalde vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor met 21 procent naar drie miljard dollar

Dit blijkt uit periodiek onderzoek van IDC. Toch onderscheidt West-Europa zich in positieve zin van de ontwikkelingen op de wereldwijde servermarkt. Hier daalde de omzet over het derde kwartaal van vorig jaar met 30 procent.
 
Volgens het it-researchbureau ziet de marktverdeling onder de grote serverspelers er als volgt uit. IBM gaat inmiddels fier op kop met een marktaandeel van 29,3 procent. Compaq volgt op enige afstand met 18,8 procent, op de voet gevolgd door HP met een aandeel van 16,4 procent. Sun Microsystems neemt 11,2 procent van de servermarkt voor zijn rekening en Fujitsu Siemens sluit het rijtje af met 10,6 procent.
 
De markt voor Standard Intel Architecture Servers (Sias) werd slechts geconfronteerd met een geringe terugval van 0,9 procent in termen van verkochte eenheden. Voor dit segment van de servermarkt zijn de marktverhoudingen zo goed als gelijk gebleven. Ondanks het feit dat het wellicht binnenkort in handen komt van HP, bleef Compaq zijn marktleiderschap behouden met een aandeel van 34,9 procent, gevolgd door IBM en Dell met elk 16,2 procent marktaandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.