Uitbesteden it-werk steeds populairder

De 250 grootste Nederlandse bedrijven lopen steeds warmer voor het uitbesteden van hun it-activiteiten.

Dit blijkt uit onderzoek van Morgan Chambers en het Nederlandse onderzoeksbureau Giarte Research. Het onderzoek ondersenior decision makersgeeft aan dat de helft van de bedrijven op dit moment zijn it-activiteiten uitbesteedt en dat 66 procent dat op kort termijn van plan is.
 
Volgens 33 procent van de onderzochte respondenten bedraagt het jaarlijkse it-budget inmiddels meer dan 45 miljoen euro per jaar. Onder de onderzochte bedrijven waren multinationals zoals ABN Amro, KLM, Aegon en ING.
 
Elektronicagigant Philips toonde zich afgelopen december al een groot voorstander van het uitbesteden van een aantal van zijn interne it-activiteiten. Het hoopt daarmee op den duur 25 procent kosten te besparen. Origin, de voormalige it-consultingtak van Philips die nu onder de vleugels van Atos-Origin opereert, is daarvoor een van de grote kandidaten. Op dit moment slokt Origin al 28 procent van Philips' it-budget op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.