Sanering Ericsson treft ook Nederland

Ericsson schrapt in zijn Nederlandse r&d-vestigingen 185 banen. Dit is het gevolg van een wereldwijde concentratie van zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten.

Bij Ericsson Eurolab, de r&d-tak van de Zweedse producent van telecomapparatuur, wordt een groot aantal gedwongen ontslagen doorgevoerd. Daarbij wordt de vestiging in het Brabantse Rijen met een verlies van 125 banen het zwaarst getroffen, gevolgd door Enschede, waar rond de twintig banen verdwijnen.
 
Het aantal medewerkers in de vestiging in Emmen blijft op hetzelfde peil. Vorig jaar kondigde Ericsson al aan dat er bij de vestiging in Rijen zestig banen zouden verdwijnen. Op dit moment werken in Nederland rond de negenhonderd mensen bij de diverse r&d-centra van Ericsson.
 
Het bedrijf acht de maatregelen nodig vanwege het aanhoudend slechte klimaat in de telecomsector. Orders voor de aanschaf van nieuwe telecomnetwerken worden uitgesteld of geannuleerd. Vorig jaar september maakte Ericsson-topman Kurt Hellström bekend dat hij het eerstkomende halfjaar geen rekening houdt met een herstel van de telecomsector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.