CNV vreest banenverlies bij Lost Boys

De vakbond CNV houdt rekening met nieuwe gedwongen ontslagen bij internetbedrijf Lost Boys. Het bedrijf zelf ontkent een nieuwe ontslagronde.

Vakbondsbestuurder Maurice Limmen na afloop van een gesprek met de top van Lost Boys: "Ik hoopte geruchten over gedwongen ontslagen te ontzenuwen. Dat is helaas niet gebeurd."
 
Lost Boys' woordvoerster Pauline Rengers relativeert de uitspraak van de vakbondsman. Volgens haar staat er geen nieuwe ontslagronde gepland. "Wij hebben wel vertrouwen in de markt. We hebben echter geen invloed op de buitenwereld; wie weet of er nog een 'elf september' komt?"
 
Het bedrijf ontsloeg in november 65 medewerkers, waarvan 31 in Nederland. Daarnaast stootte het de onderzoekstak Medialab af; het personeelsbestand liep daarmee terug van zevenhonderd naar vijfhonderd. Een maand later maakte het de fusie bekend met de Zweedse branchegenoot Iconmedialab; de twee ondernemingen samen tellen 1500 werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.