Honderden '.info'-domeinen onder vuur

Honderden houders van domeinnamen eindigend op '.info' krijgen het aan de stok met Afilias, het consortium dat de registratie van deze domeinen doet.

Weliswaar kan in principe iedereen een .info-domeinnaam laten registreren, maar Afilias heeft in een speciale 'pre-registratie' tussen 25 juli en 27 augustus 2001 zogeheten 'trademark-holders' de kans gegeven hun naam vast te leggen. De bedoeling was daarmee het 'domeinkraken' te voorkomen. Afilias heeft vorige zomer echter verzuimd te controleren of de inschrijvers ook daadwerkelijk de houders waren van de merknaam waarvoor zij een domein claimden.
 
In plaats daarvan zouden de echte trademark-holders de kans krijgen om de 'valse' claims te betwisten voor een internationale 'bemiddelaar'. Daar is Afilias nu van teruggekomen. Het consortium is de claims alsnog gaan controleren en brengt nu zelf 741 misplaatste claims voor de bemiddelaar. In de komende weken kunnen daar nog goed een paar duizend bijkomen, want Afilias is nog druk bezig met het checken van zijn databank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.