Sanering Ordina treft vooral telecompoot

Ict-dienstverlener Ordina onderzoekt voor 250 tot 300 medewerkers mogelijke herplaatsing. Lukt dat niet, dan volgt ontslag.

Ronald Kasteel, voorzitter van de raad van bestuur, verwacht nu al dat het op ontslag uitdraait. Volgens hem worden zo'n 250 van de 4200 medewerkers ontslagen.
Het onderdeel Utilities, Telecom & Media (UTM) krijgt het grootste deel van de reorganisatie te verduren. De medewerkers van UTM zijn onlangs ingelicht, de andere bedrijfsonderdelen krijgen de komende twee weken bezoek van leden van de raad van bestuur.
 
"We moeten zorgen dat het Ordina in de toekomst beter gaat. Na de eerder doorgevoerde indirecte bezuinigingen moeten we nu helaas ook afscheid nemen van een deel van het personeel, hoe naar dat ook is", zegt Kasteel. Hij heeft niet de indruk dat de zaken dit jaar beter zullen gaan dan het voorgaande. Klanten van de dienstverlener hebben volgens hem sneller dan begin jaren negentig gereageerd op het slechte economische tij: "De beslissing om opdrachten uit te stellen of te stoppen is snel gemaakt."
 
Volgens Jan Paul Veenhuizen, onderhandelaar voor de vakbond FNV, is de beslissing om medewerkers op straat te zetten opmerkelijk. "Ordina saneert. De andere grote dienstverleners proberen de storm uit te zitten." Oorzaak voor de ingreep is volgens hem dat de dienstverlener, meer dan andere, afhankelijk is van detachering.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 25-01-2002

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-21T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.