Klein herstel it-bestedingen West-Europa

De West-Europese it-markt mag zich in de handen knijpen als het dit jaar een groei van 6,4 procent weet te bereiken.

Dit blijkt uit prognoses van IDC. Eerder deze week meldde het it-marktonderzoeksbureau al dat de verkoop van pc's in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (Emea) over geheel 2001 met 3,6 procent is gedaald. De voorspelde groei voor dit jaar houdt het midden tussen het topjaar 2000 (een plus van 9,4 procent) en het rampjaar 2001 (een schamele groei van 5,5 procent). Maar IDC waarschuwt er tegelijkertijd voor dat - ondanks de tekenen van herstel - sommige sectoren binnen de it het nog zwaar voor de kiezen zullen krijgen.
 
"Veel it-leveranciers zullen met name in het begin van 2002 te maken krijgen met een opeenvolging van pieken en dalen, omdat veel klanten nog steeds de kat uit de boom kijken", aldus Vicky Kawksworth, onderzoeksanalist van IDC voor onder meer de Europese regio. Maar als de economie in de West-Europese regio eenmaal weer op snelheid komt, dan mag de it-sector rekenen op een robuust herstel van de bestedingen in de tweede helft van de 2002. En dit herstel zal zich dan verder uitbreiden naar 2003, aldus IDC.
 
De servicesector blijkt binnen de it nog steeds het meest recessiebestendig, onder meer omdat bedrijven steeds meer uitbesteden om kosten te besparen. Maar volgens de onderzoekers van IDC moet het herstel met name komen van omvangrijkere uitgaven aan software. Daarbij wordt integratie, waaronder geïntegreerde applicaties voor bedrijven, de drijvende kracht, aldus het onderzoeksbureau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.