Groeispurt voor Europese dataopslag-markt

De Europese markt voor dataopslag bereikt tegen het einde van 2005 een omvang van 10,05 miljard dollar.

Dat blijkt uit prognoses van onderzoeksbureau IDC. Jaarlijks zal de dataopslag-markt volgens IDC groeien met 8 procent. Voor de services met een hogere waarde, zoals consulting en uitbesteding, ligt een nog hogere jaarlijkse groei van 10 procent binnen de mogelijkheden.
 
Behalve beveiliging onderscheidt dataopslag zich door een sterke groei binnen het it-segment, aldus IDC. "Dataopslag is een strategisch belangrijk item geworden", aldus Lional Lamy, research manager van IDC's European Infrastructure Management Services. "Bedrijven zijn in toenemende mate afhankelijk van informatie voor hun dagelijkse operaties. Het zo betrouwbaar, veilig en makkelijk toegankelijk maken van deze informatie is voor bedrijven van cruciaal belang."
 
De markt voor dataopslag zal zich volgens het onderzoeksbureau de komende jaren consolideren, waarbij de grote it-bedrijven uiteindelijk de dienst zullen uitmaken. Deze bedrijven zullen zich in eerste instantie toeleggen op ondersteuning. Maar tegen 2005 zullen dataopslag-management en uitbesteding de boventoon voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.