VNU-sites onbereikbaar door KPN-storing

De websites die draaien in het hosting-centrum van KPN, Cybercentre, waren vrijdagmiddag korte tijd onbereikbaar. Dit omvat ook de websites van de VNU-divisie Business Publications.

 
Hieronder vallen onder meer de sites vnu.com, vnu.nl, vnunet.nl en die van de bladen Computable, Management Team, ComputerIdee en PCM. De site van Intermediair (voorheen NewMonday.com) was wel bereikbaar.
 
De oorzaak schuilt in het opwaarderen van de firewall. Deze moet het centrum beschermen tegen acties van kwaadwillenden, zoals laatst gebeurde bij de geplande chat-sessie met kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima.
 
Eind vorig jaar speelde een andere fout KPN's Cybercentrum al parten. Toen zorgde een voortijdige activering van een nieuwe netwerk-routering van het VNU BP-pand te Haarlem naar het centrum voor het deels onbereikbaar zijn van de BP-sites. Die websites waren wel voor de buitenwereld bereikbaar, maar juist niet voor het Haarlemse pand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Alhoewel ik een grote voorstander ben van een monitor die de kwaliteit van het het opgeleverde ICT aanbod in de gaten houdt, krijg ik bij dergelijke berichtgeving een beetje rare smaak in de mond. Met name omdat het door de hoeveelheid aan berichten die u aan dit specifieke onderwerp wijdt, het begint een beetje op een klucht te lijken waarbij uw organisatie zelf als leidend voorwerp een hoofdrol in opeist. Nogmaals terecht dat u deze zaken onder de aandacht brengt, maar pak het dan breed op en ent het niet alleen op de eigen organisatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.