G&D en Iquip onderzoeken fusie

G&D (Gimbrère & Dohmen) Software en Iquip onderzoeken de mogelijkheden om te fuseren. De betrokken medewerkers zijn inmiddels ingelicht over dit voornemen, meldt een woordvoerder van Iquip. Over een aantal maanden wordt bekeken of het fusietraject wordt voortgezet.

Beide bedrijven zijn verbonden aan Cap Gemini Ernst & Young. G&D Software is een dochteronderneming, terwijl Iquip een zustermaatschappij van Cap in Nederland is, rechtstreeks rapporterend aan Sogeti in Parijs. Bij Iquip in Diemen werken 1600 mensen.
 
Het Rotterdamse G&D Software, de leverancier van beheeroplossingen, zoekt naar schaalvergroting. Het bedrijf is met 450 medewerkers te klein om de strijd met grote it-beheer-concurrenten vol te houden. Iquip wil zijn beheertak - de zogeheten applications service management-divisie - versterken. Dit kan bereikt worden door een samengaan met G&D, waarmee ook de spreiding van klanten wordt vergroot.
 
Beide firma's lopen al lang mee in de Nederlandse it-wereld. G&D werd in 1970 opgericht. In juli 1983 kwam het als een dochtermaatschappij bij Volmac. In 1992 bleef het na de fusie tussen Cap en Volmac een aparte dochter. Iquip (voorheen IP/Informatica Projectgroep) startte in 1972.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De omschrijving dochter/zuster in het oorspronkelijke bericht is correct. Sinds 1 januari 2002 rapporteert IQUIP, net als CGEY, aan Sogeti in Parijs. G&D rapporteert nog aan CGEY in Utrecht.

Dochter van de N.V.
zuster van Cap Gemini

Zowel G&D (geen G&D Software) als Iquip zijn dochterondernemingen van Cap Gemini N.V.
Bron: http://www.cgey.nl/nv/capnv.htm

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.