Einde lijkt in zicht voor Twinning Eindhoven

De directie van Twinning bezint zich nog over de toekomst, maar voor Twinning Eindhoven ziet die er somber uit, meldt het Eindhovens Dagblad.

Twinning, dat behalve in Eindhoven ook vestigingen heeft in Amsterdam, Rotterdam/Delft en Enschede, schiet tekort in de rol van financier, adviseur en huisvester van startende ict-bedrijven. Als aanjager van nieuwe initiatieven op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie heeft Twinning wél goed gefunctioneerd, maar het traject daarna bleek te zwaar. Dat komt mede door de wereldwijde val van de ict-sector, maar ook omdat Twinning daar niet snel genoeg op heeft gereageerd.
 
De organisatie trachtte beginnende ict-bedrijven in drie jaar aan een beursnotering te helpen. Tot zo'n twee jaar geleden leek dat zeker niet te hoog gegrepen, maar de tijden zijn veranderd. Het afgelopen jaar heeft de overheid geprobeerd Twinning te verkopen, maar dat lukte niet voor de prijs die ze daarbij in gedachten had.
 
In Eindhoven is Twinning gevestigd in een markant gebouw op het terrein van de Technische Universiteit. Dat werd in april 2000 geopend en zou vervolgens voor 70 procent gevuld moeten worden met Twinning-initiatieven. Nu, bijna twee jaar later staat het Eindhovense Twinningcenter voor de helft leeg. Van de negentien ict-bedrijven in het gebouw werken er slechts twee, In2sports enMetaObjects, volgens het Twinning-concept. Een groot aantal Twinning-ondernemingen is inmiddels failliet gegaan en het afgelopen jaar heeft het bedrijf geen ondernemers kunnen vinden voor een participatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.