Cap Gemini voegt twee dochters samen

Iquip Informatica en Gimbrère en Dohmen (G&D), twee Nederlandse dochters van Cap Gemini Ernst & Young, worden definitief samengevoegd.

Dit heeft Iquip vlak voor het weekend bekendgemaakt. Volgens het bedrijf past de fusie volledig in de zogeheten 'Sogeti-strategie' die Cap Gemini recentelijk heeft gelanceerd. Bij Iquip in Diemen werken 1600 mensen; G&D, gevestigd in Rotterdam, heeft 400 werknemers.
 
De fusie is geen verrassing, maar komt wel sneller dan verwacht. Eerder vorige week liet Iquip nog weten dat over een aantal maanden zou worden bekeken of het fusietraject werd voortgezet. Kennelijk is een en ander plotseling in een stroomversnelling gekomen. Het fusiebedrijf zal rechtstreeks rapporteren aan Sogeti in Parijs, het grote moederconcern. Iquip rapporteert al rechtstreeks aan Sogeti, G&D is een volle dochter van Cap Gemini.
 
Beide fusiepartners hebben belang bij een samensmelting. G&D Software, de leverancier van beheeroplossingen, is al langer op zoek naar schaalvergroting. Het bedrijf is te klein om de strijd met grote it-beheer-concurrenten vol te houden. Iquip wil via de fusie zijn applications service management-divisie versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-28T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.