Reddende engel voor schuldenbelast Newconomy

Het schuldenbelaste Newconomy, dat sinds het einde van de internethype alleen maar bezig is geweest met een gevecht om het voortbestaan, lijkt van de ondergang gered.

Een groep particuliere investeerders rondom Willem Jan van Dijssel, voormalig bestuursvoorzitter van Krasnapolsky, heeft zich het lot van de kwakkelende internetinvesteerder aangetrokken. Van Dijssel is van zins met zijn investeringsmaatschappij Pall Mall Capital Netherlands (Pmcn) de bankschulden van Newconomy over te nemen en een converteerbare lening van maximaal vijf miljoen euro te verstrekken.
 
De financiële injectie van Van Dijssel zou wel eens de laatste mogelijkheid voor Newconomy kunnen zijn om de activiteiten voort te zetten. Van de dertig participaties die de internetinvesteerder begin 2000 is gestart, zijn er zes van de hand gedaan. Eenzelfde aantal verkeert in surséance van betaling of is failliet en op de resterende participaties moet geld worden bijgelegd.
 
Er rest Newconomy eigenlijk nog maar twee keuzes: of het aanbod van Pmcn aanvaarden, of het bedrijf laten doodbloeden. Pmcn heeft al aangegeven dat het fikse veranderingen wil doorvoeren in de koers van Newconomy. Het bedrijf zou zich onder andere meer moeten gaan richten op internetontwikkelingen bij traditionele bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.