Advocaten geven Brink-zaak nog niet op

Nina Brink, oprichter en ex-directeur van World Online, is nog niet af van de juridische acties tegen haar rol in de ondergang van het internetbedrijf.

Dit meldt Het Financieele Dagblad. De advocaten Spong en Hammerstein hebben bij het gerechtshof in Amsterdam de strafrechtelijke vervolging van Brink geëist. Ze zijn het niet eens met het besluit van het Openbaar Ministerie om af te zien van vervolging van Nina Brink na de mislukte beursgang van WOL in maart 2000.
 
Het OM zegt geen bewijs te kunnen vinden voor de verdenkingen tegen de voormalige bestuursvoorzitter van World Online. Daarbij gaat het om: misleiding in het prospectus, gebruik van voorwetenschap, valsheid in geschrifte en oplichting. Brink zegt in een reactie het te betreuren dat ze opnieuw door de advocaten als schuldige wordt aangemerkt. "Ik ben door Euronext, de Stichting Toezicht Effectenverkeer en het OM van alle blaam gezuiverd. Er is geen enkele basis voor de advocaten om door te gaan, en zeker niet zes maanden na het OM-besluit", aldus Brink in het FD.
 
Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat het deze week de zaak kan afhandelen en te besluiten of er alsnog wordt vervolgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.