Bouw hoofdkantoor IBM Nederland onzeker

IBM Nederland weet niet zeker of het mag verhuizen naar zijn nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam.

Dit meldt Het Parool. De Amsterdamse rechtbank heeft de bouw van het hoofdkantoor aan de Johan Huizingalaan stilgelegd, omdat de nieuwe thuisbasis van IBM aan de Riekerpolder niet in het bestemmingsplan zou passen.
 
Volgens rechter A. Letschert is het bedrijfsterrein bedoeld voor ondernemingen die afhankelijk zijn van de luchthaven Schiphol. IBM Nederland maakt wel gebruik van het vliegveld - als doorgeefluik voor andere IBM-vestigingen in Europa - maar de bedrijfsonderdelen die direct met Schiphol te maken hebben, zitten in het Amsterdamse industriegebied Westpoort en niet in het nieuwe hoofdkantoor.
 
Daarnaast maakt de rechter groot bezwaar tegen de architectuur van de nieuwe kantoortoren van de nieuwe hoofdvestiging. Deze komt er ook volgens de bewoners van het gebied heel anders uit te zien dan in het bestemmingsplan is vastgelegd. Zo wordt door omwonenden geclaimd dat de toren niet hoger mag worden dan 23 meter. Omdat IBM geen harde toezeggingen heeft gedaan, kan de hoogte van het nieuwe hoofdkantoor oplopen tot vijftig meter.
 
De gemeente Amsterdam zal de uiteindelijke beslissing moeten nemen. IBM heeft via Het Parool laten weten geen stappen te ondernemen totdat het college van BenW een besluit heeft genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat een onzin, laat ze dat kantoor bouwen. Er komt dan weer wat meer werkgelegenheid buiten amsterdam zodat de treinen richting amsterdam weer eens wat minder vol zullen zitten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.