Global Crossing op rand van afgrond

De prijs van bandbreedte is in een jaar tijd zo gekelderd dat de eerste tekenen van acute financiële nood bij carriers aan het licht komt. Global Crossing heeft eind januari surseance van betaling aangevraagd, omdat het zijn schulden niet meer kan betalen. Een doorstart lijkt echter mogelijk.

Tegelijk met de in de VS aangevraagde surseance maakte Global Crossing bekend dat de Aziatische bedrijven Hutchison Whampoa Limited en Singapore Technologies Telemedia 750 miljoen dollar steken in een doorstart. Voorwaarde is wel dat de voornaamste crediteuren bij wie Global Crossing voor ruim 11 miljard dollar in het krijt staat, een streep door hun rekeningen zetten. In ruil daarvoor krijgen ze een combinatie van contanten, leningen en belangen in het nieuwe bedrijf aangeboden. Voor september 2002 velt een Amerikaanse faillissementsrechter een oordeel over de doorstartplannen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 8 februari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Belangrijker in het Global Crossing verhaal is de mogelijke fraude die met het faillissement aan het licht komt. Deze fraude kan andere carriers als Level 3 en Qwest ook nog ernstig in de problemen brengen. Deze bedrijven zouden bandbreedte bij elkaar hebben ingekocht maar deze nooit van elkaar hebben afgenomen. De prijs van deze transactie werd vervolgens als omzet op de balans gepresenteerd. Dit omdat op het hoogtepunt van de Telecom hype omzet immers belangrijker was als winst, dat zou later wel komen. Als deze geruchten waar zijn kan er nog een hele beerput open gaan in de carrier wereld.

en dit nieuws is inmiddels twee weken oud; lekker vlot jongens! Heeft overigens niets maar dan ook niets met de prijs van bandbreedte te maken maar met te hoge investeringen door Global Crossing. Daarbij hebben ze voor hun data center operatie een bulk aandelen Exodus gekregen die inmiddels ook waardeloos zijn. Ik wijs erop dat de prijs van bandbreedte nu nog steeds ongeveer op het niveau van een jaar geleden zit en dat alleen de vraag tegenvalt (tja, wat wil je ook met de hype die we hebben gehad).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-08T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.