KPN bezuinigt via sluiten Business Centers

Als onderdeel van een omvangrijk saneringspakket, sluit KPN twintig van zijn ongeveer 150 Primafoonwinkels.

Ook wordt fors gesneden in de 33 Business Centers. Daarvan gaan er hoogstwaarschijnlijk 24 dicht. Het sluiten van de onrendabele Primafoonwinkels en de meerderheid van de Business Centers betekent banenverlies voor 385 van de 1260 medewerkers. KPN gaat ervan uit dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.
 
De ontslagen bij de winkels en Business Centers maken onderdeel uit van een grootschalige reorganisatie. Om van zijn omvangrijke schuldenlast af te komen wil KPN op korte termijn 4800 banen schrappen. Tegen 2004 moet het totale personeelsbestand van KPN uitgedund zijn tot 32 duizend werknemers.
 
Overigens gaan er op het hoofdkantoor van KPN Retail wel gedwongen ontslagen vallen. Hier moeten 170 van de 270 employees op zoek naar een andere baan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Leuk he, sluiten ze ook nog eens winkels, terwijl ze juist de schuld willen verminderen laten ze klanten nu nog meer reizen om een Primafoon te vinden.
En nog eens iets, willen ze dit jaar 4 miljoen winst maken, maar dat jaar erop moet er van de hoge Bazen 21 miljoen winst gemaakt worden. Het is wel goed met KPN, meer dan 500% winststijging, vind ik toch wel knap.
Ja ze willen veel maar er komt weinig van terecht.... nu helemaal niet meer.......

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.