Xs4All start anti-'spam'zaak tegen Ab Fab

Internetprovider Xs4All daagt Ab Fab Interactive Media Group vanwege zijn 'spam'-praktijken voor de rechter.

Ab Fab maakt er de gewoonte van omvangrijke aantallen commerciële e-mails via het klantenbestand van Xs4All rond te sturen. Dit 'spammen' is de internetprovider, ook namens zijn klanten, in het verkeerde keelgat geschoten. Xs4All wijst er niet alleen op dat de mailbombardementen leiden tot een overbelasting van zijn mailservers, maar ook dat het door de praktijken van Ab Fab imagoschade lijdt.
 
Volgens Xs4All waren onder meer NRC Handelsblad en verzekeraar Amev klant van Ab Fab: "Zowel de hoofdredactie van de NRC als de directie van Amev zagen zich genoodzaakt publieke excuses aan te bieden voor het verzenden van ongevraagde commerciële e-mails en hebben beloofd nooit meer van dergelijke diensten gebruik te maken", aldus de provider in een verklaring.
 
In een verklaring in de Volkskrant reageert Ab Fab nogal verbaasd op de aantijgingen: "Wij kunnen er weinig begrip voor opbrengen." Volgens Ab Fab handelt het bedrijf volgens normale regels in de branche. "De e-mail-marketingcampagnes voldoen aan alle geldende wettelijke bepalingen en andere regelgeving over deze materie. De actie van de provider wekt de indruk van een ongenuanceerde kruistocht tegen alle vormen van e-mailmarketing, terwijl Xs4All toch beter zou moeten weten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.