Baan positief over uitbouw marktpositie

Softwarebedrijf Baan, onderdeel van het Britse industrieconglomeraat Invensys, rekent ondanks het slechte it-klimaat op een verbetering van de resultaten.

Dit blijkt uit een interview met topman Laurens van de Tang in Het Financieele Dagblad. Volgens Van der Tang maakt Baan voor het vijfde opeenvolgende kwartaal winst. "We halen onze doelstelling om de brutomarge op te trekken naar 10 procent." Ondanks het optimisme merkt Van der Tang wel dat de klant 'voorzichtiger' is geworden en meer gedreven is door 'return on investment'. "Het is een heel concurrerende markt. De tijd van grote it-projecten is voorbij. De klant vraagt nu meestal om een pilotproject en investeert daarna in fasen."
 
De omzet van Baan bedraagt om en nabij de 400 miljoen euro. In Nederland moet het softwarebedrijf het steeds minder hebben van enterprise resource planning (erp). In plaats daarvan neemt de vraag naar software voor crm en scm volgens Van der Tang snel toe. Hij zegt er vertrouwen in te hebben dat Baan een sterke marktpositie weet te behouden, ondanks recente opmerkingen van SAP dat Baan geen rol meer zou spelen bij grote it-projecten in Europa. "SAP kent de feiten niet. Wij hebben de laatste zes maanden honderd klanten gewonnen." Hij noemt daarbij Hitachi Data Systems, Solectron en Tokyo Electron.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.