Schiphol exporteert irisherkenning

Schiphol en Joh. Enschedé willen middels een gezamenlijke onderneming de 'automatische grenspassage' met behulp van biometrie internationaal aan de man brengen.

Sinds eind oktober kunnen leden van het 'Privium'-serviceprogramma op luchthaven Schiphol zichzelf met chipkaart en oogiris bekend maken en aldus lange rijen voor de paspoortcontrole omzeilen. Joh. Enschedé heeft de technologie geleverd voor herkenning van irissen en vastlegging in een chip. Het intellectuele eigendom van het systeem berust bij Schiphol Group.
 
Vanuit het buitenland is veel belangstelling voor de voorziening, zeker na de aanslagen van 11 september. De eerste drie maanden zijn volgens Schiphol circa 1100 Privium-passen verkocht, waarvan een aanzienlijk deel ook aan Britten. Later dit jaar wordt ook de Schipholpas van eigen medewerkers met een iris-'template' uitgerust en worden de beveiligde gebieden van de luchthaven biometrisch beveiligd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-05T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.