Microsoft legt fundament .Net neer

Microsoft lanceerde gisteren de nieuwe versie van zijn pakket ontwikkelhulpmiddelen Visual Studio en het gerelateerde, maar gescheiden .Net-raamwerk. "Dit is eigenlijk veel belangrijker dan Windows XP", zegt Erwin Visser, manager van de centrale marketingorganisatie bij Microsoft Nederland.

"Visual Studio.Net staat los van het .Net-raamwerk dat we gelijktijdig lanceren. Het raamwerk is de basis voor .Net-applicaties. Visual Studio.Net is een pakket ontwikkelhulpmiddelen, volgens ons de beste, voor dat raamwerk."
 
"De komende weken verschijnen er meer hulpmiddelen van andere leveranciers." In totaal komen er 190 programma's voor het ontwikkelen van .Net-software, onder meer van Rational, Compuware en Computer Associates. Visser kan niet precies aangeven hoeveel van deze hulpmiddelen echt aparte applicaties zijn. "Die bestaan uit modules en tools. Daarbij is de grens niet altijd duidelijk te trekken."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 15 februari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.