Doorbraak breedband strandt op hoge prijs

De doorbraak van breedband in Europa dreigt te stranden op een te hoge prijs en een gebrek aan onderscheidende applicaties

Dit blijkt uit een onderzoek van Gartner, de zakelijke onderzoek- en adviestak van it-researchbureau Gartner/Dataquest. Uit een peiling onder internetgebruikers in Frankrijk, Duitsland en Engeland blijkt weliswaar dat de consumenten zich ervan bewust zijn dat breedband een snellere internettoegang oplevert, maar de meerderheid is niet bereid er extra geld voor op tafel te leggen. Reden? Slechts 10 procent is van mening dat breedband extra waarde biedt als het gaat om onderscheidende applicaties en content.
 
Volgens Gartner moeten de prijzen voor breedband internet fors omlaag, wil het aantal huishoudens in Engeland, Duitsland en Frankrijk dat tegen 2005 van breedband gebruikmaakt, boven de 10 procent uitkomen. Het onderzoeksbureau wijst er daarbij fijntjes op dat de breedbandpenetratie op dit moment al het laagst is in de landen waar het prijskaartje het hoogst is.
 
"De industrie is ervan uitgegaan dat breedband de gebruikers meteen in vuur en vlam zou zetten", aldus Adam Daum, vice president en chief analyst van GartnerG2. "Maar snelheid alleen blijkt niet genoeg; er moet ook attractieve content worden geboden. Door het ontbreken daarvan, zijn consumenten zeer gevoelig voor de prijs. Om een wijdverspreide adoptie van breedband te bereiken, moeten de huidige gemiddelde prijzen van 45 tot 60 euro per maand terug naar onder de 30 euro per maand."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik heb anderhalf jaar breedband via de kabel gehad (nu in de laatste maand). Ik heb het abonnement opgezegd omdat ik de kosten (EUR 45) niet vond opwegen tegen de tijd (meestal 2 of 3 dagen per maand) die ik internet.
Waren de kosten EUR 25-30 dan had ik het abonnement aangehouden.

Het bedrag wat ik maandelijks betaal voor mijn overigens super kabelaansluiting (multi-) is voor mij volledig aanvaardbaar. Begin nu eens met een kleine berekening waarin je het maandelijkse abbonnementsgeld bovenaan zet. Trek daar je telefoontikken vanaf, je modemconfiguratie ellende, je ergernis vanwege de langzame verbinding en het lange wachten op je downloads, het (lawaai-ige) inbellen, het gebrek aan bandbreedte om met meerdere mensen tegelijkertijd te surfen en je krijgt simpelweg geld toe!

De tarieven moeten zeker omlaag, nu is het niveau onacceptabel hoog zeker in vergelijking tot andere informatiebronnen zoals televisiebeelden via de kabel. Een substantiele verlaging zou leiden tot meer gebruikers en de omzetstijging tot lagere kosten van de providers !!

Deze stelling ben ik het helemaal mee eens.
Zeker betreft het tarief wat wordt gehandhaafd hier in Nederland door de Providers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.