Ook Europees durfkapitaal krijgt weer moed

Verschillende tekenen wijzen er op dat Europese verstrekkers van risicokapitaal langzaam weer investeren, na het desastreuze jaar 2001.

Zo is Michael Sanderson, de ceo van Nasdaq Europe, vrij positief over de toekomst. De vooruitzichten voor technologische starters zijn gunstig, volgens Sanderson. Tegen het eind van het jaar verwacht hij een toename van het aantal noteringen aan zijn schermenbeurs. "In de VS is er al sprake van eenrebound", aldus Sanderson.
 
Vorige week werd in de Verenigde Staten een onderzoek gepresenteerd van PricewaterhouseCoopers en Venture Economics, gedaan in opdracht van de National Venture Capital Association. Daaruit bleek dat het dieptepunt op de durfkapitaalmarkt inderdaad was bereikt. De Amerikaanse starters kregen in het vierde kwartaal van 2001 samen 7,1 miljard dollar van investeringsfondsen, 2 procent meer dan in het derde kwartaal.
 
Volgens deskundigen zit er weer voldoende geld in de markt om te investeren in starters, ook in Europa. Bovendien zijn de groeiverwachtingen niet meer zo exorbitant als in 1999 en 2000, toen de zeepbel van de nieuwe economie op zijn grootst was. Daardoor zouden starters met interessante producten en een degelijk businessplan nu relatief gemakkelijk een investeerder moeten kunnen vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.