Mobieltjes streven vaste telefoons voorbij

Over enkele maanden zullen er wereldwijd meer mobiele dan vaste telefoons zijn.

Dit blijkt uit een rapportage van de International Telecommunications Union (ITU) van de Verenigde Naties. Volgens de ITU schommelt het aantal mobieltjes nu rond de één miljard. In de loop van dit jaar zal het aantal vaste telefoons worden voorbijgestreefd. Tegen eind 2003 telt de wereld volgens de ITU 1,6 miljard mobiele telefoons.
 
Het groeipercentage is in dat jaar afgenomen naar 20 procent. In het topjaar 1999 was dat nog 100 procent. Vooral in West-Europa is sprake van afvlakkende groei. In deze regio wordt op korte termijn rekening gehouden met marktverzadiging. In opkomende economieën als China en India is juist sprake van een enorme toename van het aantal mobiele telefoons.
 
Ook landen met een systeem waarbij beller en gebelde de kosten delen, zoals de Verenigde Staten, kunnen nog rekenen op sterke groei. Sommige landen spannen de kroon, zoals Taiwan, dat meer mobiele telefoons dan inwoners telt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.