Newconomy weet verliezen terug te dringen

Het moeizaam voortploeterende Newconomy heeft over het afgelopen gebroken boekjaar het verlies weten te beperken tot 27,2 miljoen euro.

De internetinvesteerder leed over 2000 nog een verlies van 69,4 miljoen euro. Het afgelopen jaar kwam de omzet vooral uit leaseopbrengsten voor een internetplatform dat door Newconomy Publishing is ontwikkeld. In totaal bedroeg de omzet 0,2 miljoen euro en de operationele kosten 3,7 miljoen euro. Het operationele verlies kwam dan ook uit op 3,5 miljoen euro, tegenover 16,1 miljoen euro.
 
De venture capital-activiteiten van Newconomy leidden in 2001 tot een verlies van 22,9 miljoen euro, de helft minder dan het verlies van 53,3 miljoen euro over het jaar ervoor. Eind 2001 had Newconomy 3,3 miljoen aan eigen vermogen in kas.
 
Eind januari werd duidelijk dat een groep particuliere investeerders rondom Willem Jan van Dijssel, voormalig bestuursvoorzitter van Krasnapolsky, zich het lot van het kwakkelende Newconomy heeft aangetrokken. Van Dijssel wil met zijn investeringsmaatschappij Pall Mall Capital Netherlands (Pmcn) de bankschulden van Newconomy over te nemen en een converteerbare lening van maximaal vijf miljoen euro te verstrekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.