Inovara eist schadevergoeding KPN-top

Het internetbedrijf Inovara wil een claim van 200 miljoen euro indienen bij het management van KPN voor zijn beleid op het gebied van adsl.

Dit meldt Het Parool. Volgens het Rotterdamse bedrijf 'traineert KPN de expansie van onafhankelijke internetaanbieders' door te veel geld te vragen voor collocatie, de toegang tot KPN-wijkcentrales, waar concurrenten hun apparatuur en lijnen op die van KPN aansluiten. De KPN-top heeft de claim van Inovara in een brief op hun privé-adres ontvangen.
 
Inovara heeft toegang tot 105 centrales en heeft vooruit betaald. Maar het bedrijf betwist al maanden de hoogte van de KPN-rekening en heeft hierover recentelijk een klacht ingediend bij de Opta, de telecomwaakhond. Die heeft inmiddels vastgesteld dat de KPN-tarieven vermoedelijk inderdaad te hoog zijn.
 
In de claim van 200 miljoen euro zijn onder meer de vooruitbetalingen verwerkt van 117 collocaties die wel zijn besteld, maar niet zijn afgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het is altijd wel makkelijk om te schoppen tegen KPN, de opta is nota bene zelf door KPN in het leven geroepen om eerlijke concurrentie en kwaliteit te waarborgen. Heeft de KPN de prijzen laag dan is het oneerlijke concurrentie, nieuwkomers kunnen niet concurreren tegen die lage tarieven dus moet de prijs omhoog. Dan vinden klanten van KPN het oneerlijk die hoge prijzen en gaan naar de opta die dan weer boos naar KPN stapt. Het is nooit goed.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.