Mentaliteitsverandering aan de top

Directies lopen niet warm voor automatisering. Dit aloude beeld behoeft volgens onderzoekers van CFO Research Services nuancering. Met name de financieel directeur bemoeit zich intensief met het nemen van besluiten over ict-projecten.

 
Het Amerikaanse CFO Research Services heeft in samenwerking met Getronics onderzoek gedaan onder 288 financieel directeuren van middelgrote en grote bedrijven uit het bankwezen, de nutssector, de chemische en farmaceutische industrie, de telecomwereld en de detailhandel.
 
Uit het rapportCFO Mind Shift: Technology Creates Value blijkt dat deze topfunctionarissen informatie- en communicatietechnologie niet langer als kostenpost beschouwen, maar als belangrijk instrument om inkomsten te genereren en klanten via een betere dienstverlening te behouden, ondanks het huidige onzekere investeringsklimaat. Zo'n 60 procent antwoordt zelfs dat ict 'belangrijk' of 'cruciaal' is voor de groei van omzet en winst. Bijna de helft beschouwt ict als essentieel middel om nieuwe marktkanalen aan te boren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat financiële bestuurders 16 procent van hun tijd aan ict-gerelateerde zaken besteden, aldus de onderzoekers.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 15 februari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.