Thuiswerkplekken slecht beveiligd

Van alle mensen die thuis ook op hun pc werken, heeft 51 procent geen antivirussoftware meegekregen. Terwijl computers in de organisaties zelf wel allemaal zijn beveiligd. Hoog tijd dat het management de machine thuis serieus neemt, vindt de NGN.

De Netwerk Gebruikersgroep Nederland heeft een enquête gehouden onder haar leden naar de bestrijding van digitale boosdoeners. "Eigenlijk hebben we deze vragenronde uitgevoerd om na te gaan of we op deze manier vergelijkend warenonderzoek kunnen doen", verklaart Paul Gomes tijdens de antivirus themadag van NGN op 13 februari in Ede. Samen met Peter Zwaan licht hij de bevindingen voor een talrijk toegestroomd publiek toe.
 
Van de 4170 NGN-leden hebben er 3689 een e-mail adres doorgegeven. Zij hebben een verzoek gekregen aan de studie deel te nemen; van hen heeft vijftien procent meegedaan. "De bedoeling van dit soort onderzoekjes is dat we van de beroepsgroep te weten willen komen hoe zij over bepaalde producten denkt. De kennis en ervaring uit de praktijk. En dat levert dan een soort top tien van meest gebruikte producten op. We hoeven geen benchmarks te gaan uitvoeren. Er zijn al genoeg labs en tijdschriften die dat uitstekend doen. Onze toegevoegde waarde kan zijn: de echo uit de praktijk."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 22 februari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Helemaal mee eens, thuiswerken binnen ons bedrijf wordt alleen gedaan op door de werkgever ter beschikking gestelde laptops. Uiteraard met standaard loadset en automatisch ge-update virus signature files.

oei dat is slordig....en dan op te merken dat het aantal virussen hand over hand toeneemt..
als ik werkgever zou zijn en ik zou thuiswerkers hebben dan zou dat een verplicht item zijn..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.