Microsoft doet belang UPC volledig van hand

Microsoft heeft zich volledig teruggetrokken uit kabelconcern UPC. De softwaregigant heeft zijn 27,8 miljoen aandelen volledig van de hand gedaan.

Microsoft kocht de aandelen UPC in 1999 voor een bedrag van 219 miljoen dollar, maar wil niet zeggen voor welk bedrag ze zijn verkocht. De oorzaak van Microsofts terugtrekking ligt in het besluit van UPC van eind vorig jaar, om te stoppen met het afnemen van Microsoft-software voor zijn settop-boxen. Daarmee viel de doelstelling van het softwareconcern voor de levering van grote hoeveelheden settop-software aan het kabelconcern in duigen.
 
De samenwerking tussen UPC en Microsoft kende vanaf de start nogal wat problemen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het softwareconcern al in september 2000 de programmatuur voor de opzetkastjes geleverd zou hebben, maar het lukte Microsoft niet om de software op tijd te leveren. UPC startte vervolgens zelf, samen met het softwarebedrijf Liberate Technologies, op beperktere schaal met de introductie van de settop-boxen. Medio 2001 wist Microsoft alsnog met de levering van de settop-software te beginnen, maar UPC besloot enige tijd daarna de samenwerking op te zeggen.
 
De moeizame levering van de settop-software betekende voor UPC een domper op zijn ambitieuze doelstelling voor settop-boxen. Eind 2001 zou de kabelaar volgens de oorspronkelijke plannen 250 duizend opzetkastjes geïnstalleerd hebben. Daarmee zouden kabelabonnees van allerlei nieuwe diensten zoals internet envideo on demand gebruik kunnen maken. Het met schulden belaste bedrijf hoopte hiermee de opbrengst per klant sterk te kunnen opschroeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.