Verwachtingen ict-markt lopen uiteen

Hoe vergaat het de Nederlandse ict-markt in 2002? Het beeld blijft diffuus. Onderzoeksbureaus werken met onderling afwijkende scenario's. Ernst & Young peilde een positieve grondhouding bij ondernemers, terwijl IDC van 'een ruig jaar' spreekt.

Kasteel Woerden werd een paar jaar geleden door een aantal ict-bedrijven gehuurd. Met het inzakken van de markt, zijn die bedrijven vertrokken en staat het kasteel nu leeg. Het contract van de huidige huurder, Cambridge Technology Partners (onderdeel van Novell) loopt nog, hoewel het bedrijf er inmiddels na een reorganisatie in oktober vorig jaar uit is getrokken. Het robuuste pand was ook al eens uitvalsbasis voor automatiseerder Logica.
 
Makelaardij DTZ Zadelhoff zoekt naarstig naar een bedrijf dat het contract van CTP wil overnemen. "Er zijn kandidaten genoeg, maar er heeft zich slechts één ict-bedrijf gemeld", vertelt makelaar Gerard Kosiek. "Een kasteel wordt als iets aparts gezien, om je te onderscheiden. Maar ict-bedrijven zijn weer met beide voeten op de grond beland. De tijd van 'niets is te gek, alles kan' is voorbij." Volgens Koziek bestaat er in de ict-branche momenteel nauwelijks vraag naar bedrijfsruimte.
 
Lees meer over de verwachtingen van de Nederlandse ict-markt in deComputable van 22 februari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.