Baan wordt kernactiviteit van Invensys

Het Britse Invensys, moederbedrijf van Baan, heeft besloten twee divisies te verkopen om de schuldenlast te verminderen. Baan blijft nadrukkelijk onderdeel van het bedrijf en behoort zelfs tot de kernactiviteiten.

Rick Haythornthwaite, ceo van Invensys, heeft dinsdagochtend de nieuwe strategie bekendgemaakt. Sinds zijn aantreden enkele maanden geleden heeft hij beoordeeld op welke markten de onderneming actief zal zijn. Om de schuldenlast van drie miljard pond te halveren, zet hij twee divisies in de etalage.
 
Deproduction management divisie en deenergy management divisie vormen voortaan de belangrijkste pijlers van Invensys. Baan maakt deel uit van de eerste en weet zich in gezelschap van Wonderware (software voor shopfloorcontrol) en software voor machinebeheer in de olieindustrie en programmatuur voor het ontwerpen van industriële machines.
 
Baan-ceo Laurens van der Tang is in zijn nopjes. "Aan alle speculatie over de positie van Baan sinds de overname door Invensys, achttien maanden geleden, kan nu een einde komen. Baan behoort duidelijk tot de kerntaken van Invensys en we staan weer sterk. We hebben sindsdien meer dan driehonderd nieuwe klanten geworven en maken alweer vijf kwartalen winst."
 
Van der Tang zegt dat het hoofdkantoor van Baan en diens afdeling onderzoek en ontwikkeling in Nederland gevestigd blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-19T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.