Intuit groeit dankzij vraag naar taxsoftware

Intuit, de Amerikaanse ontwikkelaar van personal finance software, heeft over het fiscaal eerste kwartaal een vier keer zo hoge winst geboekt.

Dankzij de explosief toenemende vraag naar belastinggerelateerde software steeg het nettoresultaat met sprongen naar 119,9 miljoen dollar. Over dezelfde periode in het jaar ervoor moest Intuit nog genoegen nemen een kleine winst van 26,6 miljoen dollar. Ook de omzet steeg en wel met 20 procent naar 547,2 miljoen dollar.
 
Intuit scoorde vooral goed met zijn TurboTax-software voor het internet, een softwarepakket dat consumenten bijstaat op het terrein van belastingkwesties. De verkoop van TurboTax verdubbelde en Intuit gaat ervan uit dat de stijgende lijn in de verkoop van taxgerelateerde software zal doorzetten.
 
Zonder extra lasten voor onder meer acquisities (44,7 miljoen dollar) en 17,4 miljoen dollar voor afschrijvingen op zijn internet advertentie-activiteiten, zou de winst van Intuit nog hoger uitgekomen zijn, namelijk op 134,8 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.