KPN: uitspraak Opta heeft weinig gevolgen

De beslissing van de Opta dat KPN de collocatietarieven voor BabyXL en andere breedbandaanbieders moet verlagen, zal KPN niet op kosten jagen, meldt Emerce.

Volgens KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn moet KPN de initiële kosten weliswaar verlagen, "maar elders mogen we van de Opta de tarieven weer verhogen". Volgens de Opta kunnen de collocatietarieven met 55 procent omlaag. Het zijn de tarieven die KPN rekent voor het inrichten van KPN-wijkcentrales voor gebruik door andere breedbandaanbieders.
 
KPN ziet het Opta-besluit niet als een financiële tegenslag. "De Opta zegt eigenlijk dat je niet alle kosten via collocatietarieven kan doorbelasten aan je klanten", aldus Oudshoorn in Emerce. "Voor sommige initiële kosten moeten we nu de tarieven verlagen, maar een ander deel kunnen we viawholesale-tarieven verwerken. De Opta staat ons nu nog toe deze te verhogen."
 
De initiële kosten worden gemaakt bij het inrichten van een wijkcentrale. Voor latere kosten, zoals voor onderhoud, kunnen de tarieven worden verhoogd, meent Oudshoorn. Netto zal de verlaging van de collocatietarieven KPN daarom niets kosten. Maar wellicht denkt KPN daar iets te gemakkelijk over. Over het verhoogd doorbelasten van de terugkerende kosten doet de Opta namelijk binnen een paar maanden uitspraak. Als KPN die kosten n� verhoogt, loopt het de kans die straks weer te moeten verlagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.