Schiphol onderzoekt gezichtsherkenning

Naast irisherkenning onderzoekt Schiphol ook biometrische identificatie met gezichtsherkenning. Een 'waby'-project ('walk by') gaat binnenkort een tweede fase.

In vergelijking met irisherkenning, waarbij men in een lensje moet kijken, kan 'face recognition', zeker bij gebruik van een contactloze chipkaart, zowat passief plaatsvinden. Een 'face snap recorder' genereert daarbij uit een realtime video-opname een pasfoto en vergelijkt die met een foto in een database. De proef op Schiphol (onder de medewerkers van de luchthaven en daar actieve bedrijven) vindt plaats met steun van technologieagentschap Senter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Geachte redactie,
Met verbazing hebben wij van dit bericht kennis genomen. Schiphol Group is in oktober 2001 gestart met grenspassage met irisherkenning. Ook zullen de personeelspassen van medewerkers die toegang moeten hebben tot beschermde gebieden worden voorzien van biometrische identificatie door irisherkenning. Van een onderzoek voor toepassingen met gezichtsherkenning is geen sprake. Het is ons dan ook onduidelijk waar dit bericht vandaan komt.
Met vriendelijke groet,
SCHIPHOL GROUP
Marianne de Bie
Persvoorlichting

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.